Att montera extraljus är enkelt för en händig man

Att montera extraljus är enkelt för en händig man

september 23, 2019 Av Av admin

Häromdagen köpte jag in nya extraljus som faktiskt kan vara komplicerade att montera för en nybörjare ifall man inte gjort det tidigare. Det är många kablar att hålla reda på och det gäller att man är lite händig av sig. Många företag har upptäckt detta problem och sett en möjlighet att ta ordentligt betalt för monteringsarbetet. En konsekvens av detta är att det idag finns väldigt många företag i Sverige som tar alldeles för höga priser för tjänster som man lika gärna kan lösa själv eller med hjälp av en granne eller vän beroende på vilka kunskaper och erfarenheter dom har.

Jag som hantverkare ser inget syfte att betala för arbete jag själv kan utföra förstås. Jag handlade hur som helst ett komplett extraljus paket där både stag, relä och extraljushållare medföljde tillsammans med extraljus lamporna. Jag valde att beställa från min favoritbutik Ljusgiganten där jag också handlat ficklampor av märket Fenix en gång i tiden. Snabba leveranser och trevlig kundservice är oslagbart i min värld!

I och med mitt yrke så har jag förmåner när det kommer till montering i olika sammanhang därför slipper jag betala massa onödiga utgifter på arbetskraft och kan hellre spendera det på annat istället. Till exempel mer utrustning eller andra fordonstillbehör som är nödvändiga för att bilen ska funktionera på bästa sätt. Hur som helst tror jag inte att jag är den enda som håller med om att dessa företagen tar hutlöst mycket betalt för något som en instruktionsbok kan instruera om. För den som är bekväm av sig kan istället välja att montera en xvision genesis ramp vilket underlättar arbetet markant. Så länge man läser instruktionerna noga och ser till att man inte missar ett steg eller skynda på monteringen så är det relativt enkelt.